“Χωρίς προσωπικό η Καρδιοχειρουργική κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου”, Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Στρατάκη.

Αριθμός πρωτ: 14160
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/9/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Χωρίς προσωπικό η Καρδιοχειρουργική κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η κατάσταση που υπάρχει στην Καρδιοχειρουργική κλινική στο ΠΑΓΝΗ είναι άκρως απογοητευτική λόγω της μεγάλης έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, του απαραίτητου εξοπλισμού αλλά και της έλλειψης κρεβατιών Εντατικής. Επειδή παρά τις διαβεβαιώσεις από την πλευρά του Υπουργείου για τη λειτουργία του Καρδιοχειρουργικού τμήματος ήδη από τον Ιανουάριο του 2005, τίποτα δεν έχει γίνει.
Επειδή το υφιστάμενο ιατρικό προσωπικό είναι πέρα από επιστήμονες και άνθρωποι που με την προσωπική τους καθημερινή μάχη προσπαθούν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας, που σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης να μεταφερθούν εκτός Κρήτης για να χειρουργηθούν και κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους.
Επειδή ο Νομός Ηρακλείου και γενικότερα η Κρήτη έχει μεγάλη ανάγκη από μια τέτοια μονάδα και είναι παράδοξο να αφήνεται στην τύχη της τη στιγμή που υπάρχει τμήμα στον 3ο όροφο του νοσοκομείου που ανήκει στην καρδιοχειρουργική μονάδα και έχει κλειστούς θαλάμους και άδεια κρεβάτια λόγω της έλλειψης προσωπικού και του κατάλληλου εξοπλισμού.
Επειδή τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα λόγω της αδιάφορης στάσης του Υπουργείου στο σοβαρό ζήτημα της λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής κλινικής ενώ ταυτόχρονα οι γιατροί απειλούν να φύγουν,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να στελεχώσει άμεσα με το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό την Καρδιοχειρουργική κλινική στο ΠΑΓΝΗ.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης