Άμεση έγκριση μελέτης για την παραχώρηση των 130 στρεμμάτων στο Δήμο Νέας Αλικαρνασσού

Αριθμός πρωτ: 11828
Ημερομηνία κατάθεσης: 12/5/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
2) ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: Άμεση έγκριση μελέτης για την παραχώρηση των 130 στρεμμάτων στο Δήμο Νέας Αλικαρνασσού.

Επιτακτική κρίνεται η άμεση έγκριση της μελέτης προκειμένου τα 130 στρέμματα περίπου των στρατοπέδων που έχουν εγκαταλειφθεί, να περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού.
Εδώ και τρία χρόνια ο Δήμος Νέας Αλικαρνασσού έχει ξεκινήσει μια οργανωμένη προσπάθεια ούτως ώστε να του παραχωρηθούν εκτάσεις των εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων που βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων προκειμένου να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς χρήσεις.
Συγκεκριμένα πρόκειται για το στρατόπεδο Γιακουμάκη, εκτάσεως 40 στρεμμάτων και για τα στρατόπεδα Μπετεινάκη και Θεοδοσάκη, συνολικού εμβαδού 210 στρεμμάτων, από τα οποία 130 στρέμματα συνολικά διεκδικεί ο Δήμος Νέας Αλικαρνασσού.
Επειδή η μελέτη έχει εκπονηθεί εδώ και καιρό και έχει ήδη εγκριθεί από την Υπηρεσία Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (ΥΑΜΣ), αλλά και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ωστόσο η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ κωλυσιεργεί, καθώς δεν έχει προβεί στην τελική έγκριση της μελέτης, επικαλούμενη φόρτο εργασίας.
Επειδή η έκταση αυτή θα αξιοποιηθεί από το Δήμο για πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, για σχολικές μονάδες, κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να δώσουν εντολή για την άμεση έγκριση της σχετικής πολεοδομικής μελέτης προκειμένου τα 130 στρέμματα περίπου των στρατοπέδων που έχουν εγκαταλειφθεί να περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού και να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς χρήσεις.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης