Άμεση ανάγκη για εξοπλισμό του τμήματος Ακτινοθεραπείας του ΠΑΓΝΗ

Αριθμός πρωτ: 15345
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/2/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Θέμα: Άμεση ανάγκη για εξοπλισμό του τμήματος Ακτινοθεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στο τμήμα ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, καθώς είναι επείγουσα η ανάγκη προμήθειας τριών μηχανημάτων, που είναι απαραίτητα για τις ακτινοθεραπείες που γίνονται εκεί σε καθημερινή βάση.
Μάλιστα, ο διευθυντής του τμήματος έφτασε στο σημείο να ζητήσει βοήθεια από ιδιώτες με τη μορφή της δωρεάς των μηχανημάτων αυτών, πράγμα που φανερώνει την κρισιμότητα της κατάστασης.
Επειδή είναι ανάγκη να βρεθούν 3 μηχανήματα, ένας αξονικός τομογράφος με δυνατότητα τρισδιάστατου σχεδιασμού ακτινοθεραπείας, ένα μηχάνημα βραχυθεραπείας υψηλού ρυθμού δόσης με συνοδό μηχάνημα αναισθησίας καθώς και ένας γραμμικός επιταχυντής.
Επειδή το τμήμα Ακτινοθεραπείας του ΠΑΓΝΗ είναι το μοναδικό σε όλη την Κρήτη και καθημερινά κάνουν ακτινοθεραπεία 110 ασθενείς απ’όλο το νησί, αλλά και από τα Δωδεκάνησα, συμπεριλαμβανομένων και νηπίων.
Επειδή η Πολιτεία επιβάλλεται να μεριμνά για τη σωστή λειτουργία όλων των τμημάτων των νοσοκομείων, ιδιαίτερα όταν αυτά προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες υγείας σε συνανθρώπους μας που τις έχουν ανάγκη,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην προμήθεια των 3 απαραίτητων μηχανημάτων για την απρόσκοπτη συνέχιση παροχής των υπηρεσιών που τόσα χρόνια προσφέρει μέχρι σήμερα το τμήμα ακτινοθεραπείας του ΠΑΓΝΗ, και που έχουν ανάγκη οι ασθενείς.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης