Άμεση αντίδραση του Μανόλη Στρατάκη στην επιστολή του Δημάρχου Βιάννου κ.Μπαριτάκη για την επαναλειτουργία του Παραρτήματος ΙΚΑ στη Βιάννο.

27/1/2012

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλη Στρατάκη στην επιστολή του Δημάρχου Βιάννου κ.Μπαριτάκη σχετικά με την επαναλειτουργία του Παραρτήματος του ΙΚΑ στη Βιάννο, καθώς ο βουλευτής κατέθεσε Αναφορά προς Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Κουτρουμάνη.
Όπως αναφέρεται στην σχετική επιστολή του Δήμου Βιάνου:
“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την συζήτηση που είχατε με τον βουλευτή Ηρακλείου κ.Παρασύρη σχετικά με την λειτουργία των Παραρτημάτων ΙΚΑ του Ν. Ηρακλείου. Ενώ, λοιπόν, προκλητικά αγνοήσατε τις θέσεις μας που ως τοπική κοινωνία σας γνωστοποιήσαμε και μονομερώς αποφασίσατε την αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ στην Βιάννο, έρχεσθε σήμερα και διαπιστώνετε ότι θα λαμβάνετε υπόψιν σας τις απόψεις των τοπικών φορέων πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια που να αφορά την λειτουργία παραρτημάτων ΙΚΑ.
Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε και απαιτούμε πλέον την άμεση επαναλειτουργία του παραρτήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΒΙΑΝΝΟΥ διαφορετικά θα είστε απόλυτα ανακόλουθος με αυτά που ο ίδιος επικαλείσθε. Οφείλετε άμεσα να αποκαταστήσετε την άδικη συμπεριφορά σας προς τον Δήμο Βιάννου και να πράξετε το αυτονόητο με βάση πάντα τα λεγόμενα σας.
Καλούμε επίσης τους Βουλευτές Ηρακλείου να πάρουν θέση και με βάση τις παλαιότερες επιστολές μας αλλά και την ξεκάθαρη πλέον τοποθέτηση του Διοικητή του ΙΚΑ για σεβασμό στις αποφάσεις των τοπικών φορέων να σταθούν δίπλα στις θέσεις του Δήμου Βιάννου και άμεσα να επαναλειτουργήσει το τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο παράρτημα του ΙΚΑ στον Δήμο μας εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών σε απόσταση άνω των 40 χλμ. χωρίς την ύπαρξη τακτικής συγκοινωνίας δυσκολεύοντας καθημερινά τους πολίτες που θέλουν να έχουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ιδρύματος.
Οι πολίτες του Δήμου Βιάννου δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε και είναι. Γι’ αυτό σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφαση σας και να συνεχίσει την λειτουργία του το τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΒΙΑΝΝΟΥ προς εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου”.