Άμεση επίλυση προβλημάτων και λειτουργία του νέου κτιρίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 14277
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/6/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ : Άμεση επίλυση προβλημάτων και λειτουργία του νέου κτιρίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου.

Έντονα διαμαρτύρεται για μία ακόμη φορά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου, καθώς, αν και έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ολοκλήρωση κατασκευής του νέου σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος 15.640 τ.μ. του ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο, αυτό παραμένει προκλητικά κλειστό, παρ’ όλες τις κατά καιρούς δεσμεύσεις και υποσχέσεις της Διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Όπως υπογραμμίζεται, το Ίδρυμα συνεχίζει να πληρώνει 10 δις ευρώ ενοίκια κάθε μήνα σε ακατάλληλα κτίρια διάσπαρτα στην πόλη του Ηρακλείου, ενώ καθημερινά επιδεινώνεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των συναλλασσομένων με τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, κατάσταση που γίνεται ακόμη πιο εκρηκτική με την επιπλέον επιβάρυνση από την ένταξη σε αυτό δεκάδων άλλων ταμείων.
Επειδή το νέο συγκρότημα του ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο κατασκευάστηκε προκειμένου να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με την προϋπόθεση να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός και η στελέχωσή του με το αναγκαίο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό.
Επειδή, σύμφωνα με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου, πρέπει να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και κατ’ επέκταση όλων των πολιτών του Νομού Ηρακλείου, αφού οι δεσμεύσεις της Διοίκησης έχουν ακυρωθεί στην πράξη.
Επειδή με τις Ερωτήσεις μου 4676/17-1-08, 7714/3-3-08 και 11147/30-4-08 έχω αναφερθεί στα σοβαρά προβλήματα κυκλοφοριακής σύνδεσης και την έλλειψη χώρων στάθμευσης που παρουσιάζει το νέο κτήριο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον Εσταυρωμένο, για τα οποία διαμαρτύρεται έντονα η Ένωση Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ανατολικής Κρήτης, τα οποία ωστόσο παραμένουν σε εκκρεμότητα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:
1) Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί προκειμένου να ξεπεραστούν τα γνωστά υφιστάμενα προβλήματα και να εξασφαλιστούν οι κανόνες ασφαλούς πρόσβασης και οι απαραίτητοι χώροι στάθμευσης στο νέο κτίριο του ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο.
2) Με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πρόκειται να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες του ΙΚΑ και να λειτουργήσει το νέο κτίριο του ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης