Άμεση πρόσληψη καθηγητών Φυσικής Αγωγής ποδηλασίας ως αναπληρωτές στα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίου και τα Ειδικά Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Λυκείου (Τ.Α.Δ.-Ε.Τ.Α.Δ.)

Αριθμός πρωτ: 8882
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/10/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Άμεση πρόσληψη καθηγητών Φυσικής Αγωγής ποδηλασίας ως αναπληρωτές στα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίου και τα Ειδικά Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Λυκείου (Τ.Α.Δ.-Ε.Τ.Α.Δ.).

Έντονα διαμαρτύρονται οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, ο Ποδηλατικός Όμιλος Ηρακλείου «ΚΑΣΤΡΟ» αλλά και οι γονείς των μαθητών στα Τ.Α.Δ. και Ε.Τ.Α.Δ. Ηρακλείου, για την αδικία που υφίστανται οι καθηγητές φυσικής αγωγής της ποδηλασίας όσον αφορά τα μόρια που συμπληρώνουν στους πίνακες επιλογής του Υπουργείου.
Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς, τούς αφαιρούνται άδικα 2 μόρια από τη μοριοδότηση, γιατί κανένας δεν έχει ειδικότητα στο άθλημα της ποδηλασίας, όχι από δική τους επιλογή, αλλά επειδή δεν υπάρχει τέτοια ειδικότητα ακόμα σε κανένα πανεπιστήμιο (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) της χώρας μας. Αυτό, αυτόματα, τους αδικεί κατάφωρα έναντι των συναδέλφων τους των άλλων ειδικοτήτων, οι οποίες διδάσκονται κανονικά στα πανεπιστήμια.
Αποτέλεσμα αυτής της αδικίας είναι ότι σήμερα, αντί να υπάρχουν δύο θέσεις καθηγητών φυσικής αγωγής (όπως προβλέπουν οι κανόνες ασφαλείας και η σχετική διάταξη για την λειτουργία των Τ.Α.Δ. και Ε.Τ.Α.Δ.), δεν υπάρχει κανένας, καθώς η μία θέση με το σύστημα αυτό καλύπτεται από ωρομίσθιο καθηγητή ενώ η άλλη παραμένει κενή.
Επειδή οι ίδιοι, μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στο άθλημα και στην εκπαίδευση, αισθάνονται απογοητευμένοι από την αδικία που δημιουργείται σε βάρος τους και μένουν, ουσιαστικά, χωρίς δουλειά αδυνατώντας πλέον να κάνουν τον οποιοδήποτε σχεδιασμό τόσο σε αθλητικό–εκπαιδευτικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο.
Επειδή οι 19 εν ενεργεία μαθητές-αθλητές σε γυμνάσιο και λύκειο, που έχουν κερδίσει συνολικά πάνω από 10 μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα φέτος, δεν θα μπορούν να προπονούνται κανονικά.
Επειδή είναι έκδηλη η αγωνία των γονέων που ανησυχούν για τα παιδιά τους και το μέλλον τους.
Επειδή είναι χρέος της πολιτείας η στήριξη και προώθηση της χρήσης ποδηλάτου, που αποτελεί το σημαντικότερο ίσως μέσο περιβαλλοντικής προστασίας και οικολογικής συνείδησης, ιδιαίτερα δε, όταν αυτή υιοθετείται από νέα παιδιά, σε συνδυασμό με τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και Κ.Ο.Κ. που γίνονται στο Τ.Α.Δ.-Ε.Τ.Α.Δ. Ηρακλείου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση πρόσληψη Καθηγητών Φυσικής Αγωγής ποδηλασίας ως αναπληρωτών στα Τ.Α.Δ. και Ε.Τ.Α.Δ., αποκαθιστώντας έτσι την αδικία που δημιουργείται από το σύστημα μοριοδότησης των εκπαιδευτικών, προκειμένου να μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους προς διευκόλυνση των νέων αθλητών και αθλητριών που αποτελούν ελπιδοφόρο μέλλον της χώρας μας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης