Άμεση πρόσληψη φυλάκων για την επιστασία των κτιρίων του Πανεπιστημίου Κρήτης

Αριθμός πρωτ: 7648
Ημερομηνία κατάθεσης: 29/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ : Άμεση πρόσληψη φυλάκων για την επιστασία των κτιρίων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω θέσει το ζήτημα της φύλαξης του Πανεπιστημίου Κρήτης μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών και καταστροφών στις εγκαταστάσεις των κτιρίων της Κνωσού. Στις απαντήσεις γίνεται λόγος για πρόσληψη 8 μόνιμων υπαλλήλων κλάδου ΥΕ Φυλάκων – Νυκτοφυλάκων, για την οποία εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής προκήρυξης από το ΑΣΕΠ.
Ωστόσο, τα κρούσματα διαρρήξεων και εκτεταμένων φθορών στους χώρους του Πανεπιστημίου συνεχίζονται, με τελευταίο περιστατικό την καταστροφή των φωτογραφιών των αείμνηστων καθηγητών Β.Ξανθόπουλου, Στ.Πνευματικού και Στ.Ορφανουδάκη, οι οποίες είχαν αναρτηθεί στα ομώνυμα αμφιθέατρα.
Επειδή, όπως επισημαίνει η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς εξωπανεπιστημικά άτομα δρουν πέρα από κάθε νομιμότητα εντός των χώρων του Πανεπιστημίου.
Επειδή η πανεπιστημιακή κοινότητα ζητά από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να στηρίξει με τις δέουσες ενέργειες το Πανεπιστήμιο Κρήτης ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας και να μπορέσουν τα μέλη του να συνεχίσουν το έργο τους.
Επειδή η περιουσία του Πανεπιστημίου πρέπει να πάψει να λεηλατείται και οι χώροι του να μη χρησιμοποιούνται για σκοπούς που αντιβαίνουν στην αποστολή του,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Αν προτίθενται να προβούν στην άμεση προκήρυξη και πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού προκειμένου να φυλάσσεται το σύνολο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης και να εκλείψουν τα φαινόμενα των διαρρήξεων, καταστροφών αλλά και κάθε είδους παραβατικότητα μέσα στους χώρους του.
2) Αν προτίθενται να δώσουν εντολή για διενέργεια επιπλέον τακτικών αστυνομικών περιπολιών στην περιοχή γύρω από τα κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως ζητά η πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ