Άνιση και χωρίς αντικειμενικά κριτήρια η μισθολογική μεταχείριση των υπαλλήλων του κράτους

Αριθμός πρωτ: 13429
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/6/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Άνιση και χωρίς αντικειμενικά κριτήρια η μισθολογική μεταχείριση των υπαλλήλων του κράτους.

Με επιστολή του προς τους αρμοδίους, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού της Ακαδημίας Αθηνών, εκπροσωπώντας τα 63 μέλη του, απευθύνει έκκληση για την οικονομική ενίσχυσή του με τη μορφή επιδόματος.
Όπως επισημαίνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι της Ακαδημίας, αμείβονται με τις ελάχιστες αμοιβές που προβλέπονται από το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, χωρίς να λαμβάνουν καμία πρόσθετη αμοιβή για υπερωριακή απασχόληση ή ως επίδομα.
Ωστόσο, είναι γεγονός ότι οι υπάλληλοι προσφέρουν σημαντικό έργο, καθώς συμμετέχουν στις διαδικασίες των διαγωνισμών παροχής υποτροφιών και των δημοπρασιών για την εκμίσθωση ακινήτων των κληροδοτημάτων, στην οργάνωση και υποστήριξη ημερίδων και συνεδρίων, ενώ απασχολούνται και στις απογευματινές συνεδρίες της Ακαδημίας χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
Επειδή ο Σύλλογος των υπαλλήλων ζητάει τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος της τάξης των 500 ευρώ, διεκδικώντας ισότητα στη μισθολογική μεταχείριση με τους υπαλλήλους των λοιπών υπηρεσιών του Υπουργείου.
Επειδή το αίτημα των υπαλλήλων είναι εύλογο και επιβάλλεται να υλοποιηθεί για αποκατάσταση της ισότητας και του αισθήματος δικαίου, και για αποφυγή απεργιακών κινητοποιήσεων.
Επειδή πολλές κατηγορίες υπαλλήλων διαμαρτύρονται για άνιση μισθολογική μεταχείριση, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος με δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία της διοίκησης συνολικά και κυρίως στην ελληνική περιφέρεια,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τη χορήγηση του αιτούμενου επιδόματος των 500 ευρώ ή άλλης οικονομικής ενίσχυσης στους υπαλλήλους της Ακαδημίας Αθηνών, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού για ισότιμη μισθολογική μεταχείριση, καλύπτοντας ταυτόχρονα όλες τις περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης