Έγκριση προϋπολογισμού 2011 του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 11212
Ημερομηνία κατάθεσης: 14/2/2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Έγκριση προϋπολογισμού 2011 του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου.

Την έντονη ανησυχία αθλητών αλλά και γονέων έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη, τις τελευταίες ημέρες, διακοπή της λειτουργίας της πισίνας του κολυμβητηρίου Ηρακλείου η οποία παραμένει κλειστή, λόγω έλλειψης πετρελαίου.
Ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνει τη σχετική δαπάνη αγοράς πετρελαίου για τις ανάγκες του κολυμβητηρίου, καθώς δεν έχει εγκριθεί ακόμη ο προϋπολογισμός του 2011 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Επειδή, οι εκατοντάδες αθλούμενοι σε καθημερινή βάση στο κολυμβητήριο, βρίσκονται σε στάση αναμονής και αγωνιούν για τη συνέχιση ή όχι της λειτουργίας του.
Επειδή, την ίδια ώρα 46 κολυμβητές από το Ηράκλειο έχουν πετύχει τα όρια για τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης που θα γίνει τις επόμενες μέρες και δεν μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες προπονήσεις για την σωστότερη προετοιμασία τους για τους αγώνες.
Επειδή η Πολιτεία πρέπει να δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της στον αθλητισμό, ενώ διαδικασίες, όπως η έγκριση ενός προϋπολογισμού που μπορεί να απαιτούν μια απλή υπογραφή, πρέπει να διεκπεραιώνονται γρήγορα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός
Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να εγκριθεί άμεσα ο προϋπολογισμός για το 2011 του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου προς όφελος των αθλητών.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ