Έκκληση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), για στήριξη του κλάδου

Αριθμός πρωτ: 3184
Ημερομηνία κατάθεσης: 10/8/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Έκκληση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), για στήριξη του κλάδου.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) κάνει έκκληση προς το Υπουργείο για τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων για τη στήριξη της εγχώριας κτηνοτροφίας, η οποία κατά γενική ομολογία των κτηνοτρόφων και των παραγόντων της αγοράς βιώνει τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων χρόνων.
Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΕΚ, τα μικρά σχέδια βελτίωσης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων παρουσιάζουν μια σειρά από δυσκολίες, ενώ επενδύσεις προηγούμενων περιόδων παραμένουν απλήρωτες και η καταβολή των ενισχύσεων για τους νέους κτηνοτρόφους συνεχώς παραπέμπεται στο μέλλον.
Επειδή τα χρέη των κτηνοτρόφων έχουν φτάσει στο απροχώρητο καθώς η μόνη διέξοδος να αντεπεξέλθουν στις συνεχείς αυξήσεις του κόστους παραγωγής ήταν ο δανεισμός από τις τράπεζες.
Επειδή όπως έχω επανειλημμένα επισημάνει με Ερωτήσεις μου, οι κτηνοτρόφοι και οι εκπρόσωποι τους τόσο στο Νομό Ηρακλείου όπως και ολόκληρης της Κρήτης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες, χωρίς ωστόσο να έχουν κανένα ουσιαστικό στήριγμα από την Κυβέρνηση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει και με ποιο χρονοδιάγραμμα προκειμένου να στηριχτεί έμπρακτα η κτηνοτροφία στην Κρήτη, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης