Έκρηξη αναβαθμολογήσεων στα γραπτά των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Αριθμός πρωτ: 911
Ημερομηνία κατάθεσης: 25/6/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Έκρηξη αναβαθμολογήσεων στα γραπτά των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ρεκόρ αναβαθμολογήσεων στα γραπτά των Πανελλαδικών Εξετάσεων σημειώθηκε φέτος και έτσι για πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια διπλασιάστηκαν σε μαθήματα, όχι μόνο της θεωρητικής αλλά ακόμα και της θετικής κατεύθυνσης.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί-βαθμολογητές πρόκειται για ένα αναμενόμενο γεγονός καθώς είχαν επισημάνει στο Υπουργείο τα προβλήματα που θα προκύψουν στην βαθμολόγηση των γραπτών μετά την προχειρότητα στην αλλαγή του τρόπου βαθμολόγησης.
Επειδή οι βαθμολογητές επισημαίνουν ότι με το νέο τρόπο βαθμολόγησης πλήττεται η αξιοπιστία τους αλλά κυρίως ενισχύεται η μηχανιστική ανάγνωση και αποστήθιση της εξεταστέας ύλης από τους υποψηφίους.
Επειδή εκτός όλων των άλλων παρατείνεται η αγωνία και το άγχος, τόσο των μαθητών όσο και των οικογενειών τους μέχρι να μάθουν την τελική βαθμολογία των γραπτών τους, καθώς αναγκάζονται να περιμένουν εφ’ όσον μπουν στη διαδικασία της αναβαθμολόγησης,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου η βαθμολόγηση των γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων να γίνεται με τον ορθό τρόπο ώστε να μην δημιουργεί προβλήματα στους βαθμολογητές αλλά ούτε στους υποψηφίους.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ