Έκτακτα μέτρα για τον τουρισμό ζητούν οι Ξενοδόχοι του Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 29
Ημερομηνία κατάθεσης: 22/6/2009

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Έκτακτα μέτρα για τον τουρισμό ζητούν οι Ξενοδόχοι του Νομού Ηρακλείου.

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τουρισμός στην Κρήτη ανέδειξε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ξενοδόχων του Νομού Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Η πτώση του Τουρισμού κυμαίνεται από 10 μέχρι 50% και οι Ξενοδόχοι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την εναρκτήρια εικόνα της φετινής περιόδου.
Η κατάσταση επιδεινώνεται από την πολιτική που ασκούν, σχεδόν κατά κανόνα, οι tour operators εξ αιτίας της κρίσης, οι οποίοι διεκδικούν και εκβιάζουν για πολύ μεγάλες εκπτώσεις.
Οι Ξενοδόχοι πέραν από την επέκταση της επιδότησης εργασίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους ζήτησαν την σύσταση οργανισμού διαχείρισης για τον τουριστικό προορισμό της Κρήτης.
Επειδή ο Νομός Ηρακλείου και η Κρήτη γενικότερα αποτελούν τον πλέον προσφιλή τουριστικό προορισμό και οι αρνητικές επιπτώσεις θα έχουν πολλαπλασιαστικές επιδράσεις για τον τουρισμό της χώρας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να κάνει δεκτές τις προτάσεις των Ξενοδόχων του Νομού Ηρακλείου ή ποια άλλα μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να αποφευχθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η διαφαινόμενη κρίση.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης