Έλλειψη Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (ΑΤΜ) στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 536
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/5/2007

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Έλλειψη Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (ΑΤΜ) στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.

Η έλλειψη ΑΤΜ των τραπεζών εδώ και ένα μήνα από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου είναι ένα ζήτημα που απαιτεί άμεση λύση. Το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο, το οποίο είναι πρώτο σε πτήσεις τσάρτερ στη χώρα μας και το δεύτερο σε κίνηση μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Η κίνηση ήδη με την έναρξη της τουριστικής περιόδου είναι μεγάλη και τα παράπονα έντονα, αφού κυρίως οι ξένοι επισκέπτες δεν μπορούν να προμηθευτούν χρήματα για τις συναλλαγές τους.
Οι τράπεζες απέσυραν τα ΑΤΜ από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου, επειδή δεν επετεύχθη συμφωνία με την ΥΠΑ, όπως καταγγέλλεται.
Επειδή, εκτός από τους επιβάτες, θα πρέπει να εξυπηρετηθεί και ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που είναι αυξημένος και πολλές φορές το ωράριο εργασίας τους δεν τους επιτρέπει να μεταβούν στην πόλη για να εξυπηρετηθούν.
Επειδή υπάρχει συσσώρευση και άλλων προβλημάτων, τα οποία η Κυβέρνηση δεν έχει αντιμετωπίσει για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αλλά ούτε και έχει προωθήσει τη δημιουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται άμεσα να ενεργήσει προκειμένου να γίνει κατορθωτή η εγκατάσταση ΑΤΜ στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, για να εξυπηρετούνται οι διερχόμενοι επιβάτες, όπως γίνεται σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης