Έλλειψη γιατρών και ταλαιπωρία ασφαλισμένων στο ΙΚΑ Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 595
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/10/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Έλλειψη γιατρών και ταλαιπωρία ασφαλισμένων στο ΙΚΑ Ηρακλείου.

Η έλλειψη γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στα κεντρικά ιατρεία του ΙΚΑ Ηρακλείου έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων του Ιδρύματος, οι οποίοι μπαίνουν σε λίστα αναμονής για περισσότερο από ένα μήνα προκειμένου να εξετασθούν.
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζουν, κατάσταση που επικρατεί από την έλλειψη οικογενειακών γιατρών, διαβητολόγων κλπ. στα ανατολικά προάστια αλλά και στα κεντρικά ιατρεία της οδού Ιερωνυμάκη, με αποτέλεσμα αφενός να ταλαιπωρούνται και αφετέρου να αναγκάζονται να επισκέπτονται ιδιώτες γιατρούς για εξέταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά τους.
Επειδή τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ στο Ηράκλειο έχουν επιδεινωθεί και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να εγκρίνει την άμεση πρόσληψη γιατρών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων στο ΙΚΑ Ηρακλείου προκειμένου αφενός να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι και αφετέρου να μην αναγκάζονται να στρέφονται σε ιδιώτες γιατρούς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ