Έλλειψη γιατρών στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης»

Αριθμός πρωτ: 8683
Ημερομηνία κατάθεσης: 31/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
2) ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
3) ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Έλλειψη γιατρών στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης»

Δύο ατυχή ιατρικά περιστατικά που σημειώθηκαν εντός των τελευταίων μηνών στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης» και τα οποία δεν αντιμετωπίστηκαν άμεσα έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στο ιατρείο του αεροδρομίου.
Το ιατρείο είναι στελεχωμένο κυρίως με γιατρούς αποσπασμένους από το ΙΚΑ και Κέντρα Υγείας του Νομού Ηρακλείου, προσωπικό που δεν επαρκεί για να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το μήνα Μάιο από τις 90 περίπου βάρδιες που χρειάζονται για να λειτουργεί το ιατρείο σε 24ωρη βάση, στις 8 από αυτές δεν υπήρχε γιατρός.
Το πρόβλημα αναμένεται να εκδηλωθεί εντονότερα με την κορύφωση της τουριστικής περιόδου και ενόψει των αδειών που θα ζητήσουν οι απασχολούμενοι γιατροί.
Επειδή ο Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου κατέχει την πρώτη θέση σε υποδοχή πτήσεων τσάρτερ και τη δεύτερη από πλευράς κίνησης στη χώρα.
Επειδή, σε ένα αεροδρόμιο που υποδέχεται τόσο μεγάλο αριθμό επιβατικού κοινού, αποτελεί δυσφήμιση για τη χώρα μας η ανεπάρκεια σε στελέχωση του ιατρείου του αεροδρομίου
Επειδή πρέπει να εξαλειφθεί η πιθανότητα επανάληψης περιστατικών που δεν αντιμετωπίστηκαν στο χώρο του αεροδρομίου εξαιτίας έλλειψης γιατρού,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ. κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να προβούν άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες τόσο με την πρόσληψη επαρκούς ιατρικού προσωπικού όσο και με τη διάθεση των κατάλληλων πιστώσεων, προκειμένου να στελεχωθεί το ιατρείο του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν κάθε είδους περιστατικά και να εξασφαλίζεται η ιατρική περίθαλψη για το επιβατικό κοινό.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης