Ένδειξη προχειρότητας και εκδικητικής διάθεσης η μη δημιουργία Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης στο νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 1193
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/8/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Ένδειξη προχειρότητας και εκδικητικής διάθεσης η μη δημιουργία Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης στο νομό Ηρακλείου.

Οι καθυστερήσεις και η προχειρότητα στη στελέχωση και λειτουργία των Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης είναι εμφανείς και αποδεικνύονται και από τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου, με τις οποίες γίνεται αποτυχημένη προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης.
Ενώ θα περίμενε κανείς ουσιαστικά βήματα προόδου στο ζήτημα της πληροφόρησης και επαγγελματικής στήριξης των αγροτών, δύο χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου 3394/2005, η Κυβέρνηση προωθεί με πολύ αργά βήματα τη λειτουργία των Κέντρων, καθώς και την κάλυψη των θέσεων του υπαλληλικού τους προσωπικού.
Συνέπεια της απρονοησίας είναι να μην προωθείται η λειτουργία Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης στο νομό Ηρακλείου, σε αντίθεση με τους άλλους 3 νομούς της Κρήτης, και παρά το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό του οικονομικά ενεργού πληθυσμού του νομού απασχολείται στον πρωτογενή τομέα.
Επειδή δεν μπορεί να προβάλλεται σαν δικαιολογία από την πλευρά του Υπουργείου η μη εξεύρεση χώρων στέγασης για τη δημιουργία ΤΟΚΑΑ στο Ηράκλειο.
Επειδή, περαιτέρω, παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην προκήρυξη των προβλεπόμενων θέσεων για τη στελέχωση των ΤΟΚΑΑ με το απαραίτητο προσωπικό,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί, και πότε, στην δημιουργία Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης και στο νομό Ηρακλείου, εκτός από τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης, καθώς και στη στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να προωθηθεί η επαγγελματική και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενίσχυση των αγροτών στα θέματα που τους απασχολούν.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης