Ένταξη έξι τοπικών κοινοτήτων στο Ειρηνοδικείο Βιάννου.


28/9/2011

Ένταξη έξι τοπικών κοινοτήτων στο Ειρηνοδικείο Βιάννου.
Στη Βουλή η επιστολή του δημάρχου Βιάννου κ.Μπαριτάκη.

Αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, σχετικά με το αίτημα του Δήμου Βιάννοου για την ένταξη 6 τοπικών κοινοτήτων (Μάρθας, Αφρατίου, Εμπάρου, Ξενιάκου, Κατωφυγίου και Μιλλιαράδου) στην Ειρηνοδικειακή Περιφέρεια Βιάννου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή του Δημάρχου Βιάννου κ.Μπαριτάκη, στην έδρα του Καλλικρατικού Δήμου Βιάννου λειτουργεί το Ειρηνοδικείο Βιάννου στου οποίου την Ειρηνοδικειακή Περιφέρεια, δεν περιλαμβάνονται οι εν λόγω έξι τοπικές κοινότητες οι οποίες είναι ενταγμένες στην Περιφέρεια του Ειρηνοδικείου Καστελίου του όμορου Δήμου Μινώα Πεδιάδας.
Το γεγονός ότι ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Βιάννου δικαιούται στην έδρα του την ύπαρξη των Δημοσίων Υπηρεσιών (σύμφωνα με το Ν.3852/2010), τη μη ύπαρξη αστικής ή υπεραστικής συγκοινωνίας που καθιστά δύσκολη οποιαδήποτε πρόσβαση στο Ειρηνοδικείο Καστελίου, το ανάγλυφο της περιοχής του Δήμου μας και την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, καθιστά προβληματική την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Έτσι παρατηρούνται φαινόμενα οι δημότες από τις ανωτέρω Τοπικές Κοινότητες να έρχονται στην έδρα του Δήμου για να εξυπηρετηθούν από τις εδώ υπάρχουσες υπηρεσίες και να επιστρέφουν τον ίδιο δρόμο, ώστε να μεταβούν στο Καστέλι για τις δικαστικές τους υποθέσεις.
Αυτό έχει ως συνέπεια, δεδομένου της μη ύπαρξης συγκοινωνίας, να ταλαιπωρούνται πλέον των δύο ημερών, ενώ με την ένταξη των ανωτέρω Τοπικών Κοινοτήτων στην Περιφέρεια του Ειρηνοδικείου Βιάννου η εξυπηρέτηση θα είναι αμεσότερη, ευκολότερη και χωρίς την ταλαιπωρία που υφίσταται σήμερα ο πολίτης.
“Ζητάμε να εναρμονιστείτε με το αίσθημα δικαιοσύνης και τις απαιτήσεις της κοινωνίας της Βιάννου και να ενταχθούν στην Ειρηνοδικειακή Περιφέρεια του Ειρηνοδικείου Βιάννου οι παραπάνω Τοπικές Κοινότητες”, καταλήγει η επιστολή του Δημάρχου Βιάννου την οποία κατέθεσε ως Αναφορά ο κ.Στρατάκης.