Ένταξη πολύτεκνων οικογενειών στα μέτρα στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Αριθμός πρωτ: 11524
Ημερομηνί α κατάθεσης: 15/12/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Ένταξη πολύτεκνων οικογενειών στα μέτρα στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου, με επιστολή του προς τους αρμόδιους φορείς, επισημαίνει την παράλειψη της Πολιτείας, και μάλιστα δια στόματος του κ.Πρωθυπουργού από την Καλαμάτα στις 6/12/08, να εντάξει στα πρόσφατα εξαγγελθέντα μέτρα στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, και τις πολύτεκνες οικογένειες.
Συγκεκριμένα οι πολύτεκνοι διεκδικούν, τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής (επίδομα θέρμανσης), του έκτακτου επιδόματος στεγαστικού δανείου, αλλά και την ένταξή τους σε όλα τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στις άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 21 του Συντάγματος, έχουν το δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος.
Επειδή η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη για όλους τους πολίτες, πόσο μάλλον για τους πολύτεκνους οι οποίοι είναι από τους πρώτους που επωμίζονται τις συνέπειες της διεθνούς αλλά και της εσωτερικής οικονομικής κρίσης.
Επειδή ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ηρακλέιου εκπροσωπεί περίπου 8.500 οικογένειες, ενώ οι συνολικά 180.000 πολύτεκνες οικογένειες πανελλαδικά, έχουν ανάγκη την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας για να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη καθημερινότητα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ

Οι κ.κ.Υπουργοί:
Σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να ενταχθούν και οι πολύτεκνες οικογένειες στα μέτρα στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που πρόσφατα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης