Ένταξη στο Σχέδιο Πόλης περιοχών του Δήμου Γαζίου

Αριθμός πρωτ: 5112
Ημερομηνία κατάθεσης: 5/3/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Ένταξη στο Σχέδιο Πόλης περιοχών του Δήμου Γαζίου.

Τη διασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την κύρωση πράξεων εφαρμογής στο Γάζι και την Αγία Μαρίνα ζητά ο Δήμος Γαζίου, προκειμένου μια έκταση περίπου δύο χιλιάδων στρεμμάτων να αποκτήσει Σχέδιο Πόλης.
Η όσο το δυνατόν ταχύτερη έγκριση του Σχεδίου πόλης θα θέσει τις βάσεις για τη σωστή οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, στην οποία καταγράφεται έντονο οικιστικό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια και η οποία χρήζει άμεσων επεμβάσεων από πλευράς Δήμου όπως διανοίξεις, διασφάλιση ελεύθερων και κοινόχρηστων χώρων κτλ.
Επειδή για τους οκτώ χιλιάδες και πλέον κατοίκους των περιοχών Αγ. Μαρίνας και Γαζίου η ένταξή τους στο Σχέδιο Πόλης θα ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη όλης της περιοχής, η οποία αποτελεί μια σημαντική περιοχή του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος του Ηρακλείου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να διασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση, όπως ζητά ο Δήμος Γαζίου, για την κύρωση των πράξεων εφαρμογής, προκειμένου το Γάζι και το Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίας Μαρίνας του Δήμου Γαζίου να αποκτήσουν Σχέδιο Πόλης, η έγκριση του οποίου θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης