Ένταξη του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου στον Αναπτυξιακό Νόμο

Αριθμός πρωτ: 5157
Ημερομηνία κατάθεσης: 6/3/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
3) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Ένταξη του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Την ένταξη του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου στον Αναπτυξιακό Νόμο προκειμένου να εξασφαλιστούν όσο το δυνατό περισσότερες χρηματοδοτήσεις ώστε να ολοκληρωθεί το μεγαλόπνοο έργο, προτίθεται να ζητήσει ο Δήμος Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα ο Δήμος επιδιώκει να διεκδικήσει μια επιπλέον χρηματοδότηση 5 εκ. ευρώ, που μαζί με τα κονδύλια του 4ου Κ.Π.Σ. να καλύψει την επιπλέον δαπάνη που προέκυψε από την ανάγκη τροποποίησης της αρχικής μελέτης σε σχέση με τη θεμελίωση του κτιρίου, γεγονός που μεταφράζεται αφενός σε παράταση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και αφετέρου σε αύξηση της συνολικής δαπάνης κατασκευής του Πολιτιστικού Κέντρου.
Επειδή η κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου είναι ένα πάγιο αίτημα των Ηρακλειωτών και όπως έχω επισημάνει με τις Ερωτήσεις μου 11092/25-05-05, 9629/07-04-05 και 9978/18-04-05 είναι από τις εντελώς απαραίτητες υποδομές για μία σύγχρονη μεγαλούπολη, με πλούσια παράλληλα πολιτιστική παράδοση, όπως είναι το Ηράκλειο.
Επειδή αποτελεί και προσωπική προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού η ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ

Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να εντάξουν το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου στον Αναπτυξιακό Νόμο, προκειμένου να εξευρεθούν τα επιπλέον απαιτούμενα κονδύλια για την ολοκλήρωση του έργου το οποίο θα αναβαθμίσει πολιτιστικά το Ηράκλειο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης