Έντονες αντιδράσεις αστυνομικών για το προωθούμενο βαθμολόγιο

Αριθμός πρωτ: 5142
Ημερομηνία κατάθεσης: 25/1/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Έντονες αντιδράσεις αστυνομικών για το προωθούμενο βαθμολόγιο.

Έντονα αντιδρούν οι αστυνομικοί στο προωθούμενο σχέδιο νόμου για το βαθμολόγιο των αστυνομικών, καθώς όπως επισημαίνουν στερεί κάθε προοπτική ανέλιξης για τους νέους αστυφύλακες, αρχιφύλακες και ανθυπαστυνόμους αλλά και το δικαίωμα μετάθεσης στον τόπο που επιθυμούν.
Οι Αστυνομικές Ενώσεις της χώρας καταγγέλλουν ως απαράδεκτο και προκλητικό το υπό προώθηση βαθμολόγιο αφού για μία ακόμη φορά δεν δίνεται κανένα βαθμολογικό κίνητρο στον χαμηλόβαθμο αστυνομικό έτσι ώστε να επιβραβεύεται η εργασία του.
Oι αστυνομικοί υπάλληλοι εξέφρασαν την απόλυτη αντίθεσή τους στη ομογενοποίηση των ειδικών φρουρών, οι οποίοι σχεδιάζεται να ενταχθούν στην Ελ.ΑΣ. με το βαθμό του αστυφύλακα.
Επειδή οι αστυνομικοί ζητούν, αναφορικά με την επικείμενη αναδιάρθρωση, τον σχηματισμό ισχυρών, βιώσιμων αστυνομικών υπηρεσιών στην Κρήτη.
Επειδή οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν επίσης να καταργηθεί η Υποδιεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης και οι δυνάμεις να υπαχθούν στις κατά τόπους διευθύνσεις, καθώς και να λειτουργήσει μία και μόνο ειδική αστυνομική υπηρεσία ανά Νομό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να κάνει δεκτά τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών και να αποσύρει το προωθούμενο σχέδιο νόμου αφού στερεί κάθε προοπτική ανέλιξης για τους νέους αστυφύλακες, αρχιφύλακες και ανθυπαστυνόμους αλλά και το δικαίωμα μετάθεσης στον τόπο που επιθυμούν.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ