Έντονες αντιδράσεις γονέων για τη μετεγκατάσταση του Καπετανάκειου στον χώρου του 3ου Λυκείου Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 301
Ημερομηνία κατάθεσης: 9/7/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Έντονες αντιδράσεις γονέων για τη μετεγκατάσταση του Καπετανάκειου στον χώρου του 3ου Λυκείου Ηρακλείου.

Έντονα διαμαρτύρεται ο Σύλλογος γονέων Μαθητών του 3ου ΓΕΛ για την απόφαση μετεγκατάστασης του 1ου Γυμνασίου στο σχολικό συγκρότημα του 3ου Λυκείου, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής του κτιρίου του Καπετανάκειου.
Ο Σύλλογος διατυπώνει την εύλογη απορία για το πώς θα λειτουργήσει ένα σχολείο, και συγκεκριμένα το 1ο Γυμνάσιο, με 170 παιδιά, σε ένα άλλο σχολείο, το 3ο ΓΕΛ, με 600 παιδιά, στο οποίο ήδη οι αίθουσες διδασκαλίας δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών, γεγονός που καθιστά πρακτικά αδύνατη τη λειτουργία του 1ου Γυμνασίου σε πρωινή βάρδια.
Είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα μαθητές 13-15 ετών να κάνουν μάθημα απόγευμα, τονίζει ο Σύλλογος, ενώ υπάρχουν οι δυνατότητες να μη συμβεί αυτό, όπως αποδεικνύουν και οι προτάσεις του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου, της ΕΛΜΕ, της Ένωσης Γονέων Ηρακλείου κλπ.
Επειδή οι γονείς εκφράζουν τους φόβους τους για τη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος και για ενδεχόμενους διαπληκτισμούς μεταξύ των μαθητών των δύο σχολείων που θα συστεγάζονται αναγκαστικά σε ανεπαρκείς χώρους.
Επειδή , όπως αναφέρει η Ένωση Γονέων, θα δημιουργηθεί για μια ακόμη φορά αναταραχή με δυσάρεστα αποτελέσματα για τη διευθέτηση των θεμάτων της σχολικής κοινότητας.
Επειδή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι εργασίες επισκευής του Καπετανάκειου θα καθυστερήσουν για πάνω από ένα χρόνο, καθιστώντας ανέφικτη την εκπαιδευτική διαδικασία και αποπροσανατολίζοντας τους μαθητές των δύο σχολείων από τους πραγματικούς τους στόχους που είναι η εκπαίδευση και η πρόοδος,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να κάνει δεκτό το αίτημα του Συλλόγου Γονέων Μαθητών του 3ου Λυκείου Ηρακλείου και να δώσει εντολή προκειμένου να μην μετεγκατασταθεί το 1ο Γυμνάσιο στο κτίριο του 3ου ΓΕΛ, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής του σχολικού συγκροτήματος του Καπετανάκειου, αλλά και να δρομολογήσει άλλη συναινετική λύση ή να εξασφαλίσει επαρκή αριθμό λυόμενων αιθουσών στις οποίες θα στεγαστεί προσωρινά το Καπετανάκειο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης