Έντονες αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας λόγω αδυναμίας εφαρμογής του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ

Αριθμός πρωτ: 12544
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/1/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Έντονες αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας λόγω αδυναμίας εφαρμογής του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ.

Σε φιάσκο καταλήγει η προσπάθεια της Κυβέρνησης για δήθεν στήριξη των μικρών επιχειρήσεων στη χώρα μας, καθώς όπως αποδεικνύεται στην πράξη δεν είναι δυνατή η εφαρμογή του προγράμματος του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, με όσα μέχρι σήμερα έχουν δρομολογηθεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τους 50.000 εμπόρους και βιοτέχνες που έσπευσαν στις τράπεζες, μόλις οι 245 κατάφεραν να εξυπηρετηθούν, ποσοστό δηλαδή της τάξης του 0,49%.
Επειδή οι 900.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρα μας, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό μαρασμό, καθώς είναι δεδομένη η αρνητική οικονομική συγκυρία και η αδυναμία της Κυβέρνησης να αντεπεξέλθει.
Επειδή τα Επιμελητήρια της χώρας δέχονται καθημερινά πλήθος καταγγελιών και παραπόνων επιχειρήσεων-μελών τους γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ενώ έχουν όλες τις απαραίτητες από το πρόγραμμα προϋποθέσεις να ενταχθούν, αυτό δε συμβαίνει τελικά.
Επειδή ο επιχειρηματικός κόσμος του Νομού Ηρακλείου εκφράζει την έντονη ανησυχία του, καθώς η εξαγγελία του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ δημιούργησε αρχικά προσδοκίες, οι οποίες όμως σύντομα διαψεύστηκαν,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Ποιες πρωτοβουλίες προτίθενται να λάβουν προκειμένου η εφαρμογή του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ να δώσει την ώθηση που έχουν ανάγκη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης