Έντονες αντιδράσεις του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ για την πολιτική του Υπουργείου σχετικά με τους συμβασιούχους

Αριθμός πρωτ: 11522
Ημερομηνί α κατάθεσης: 15/12/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Έντονες αντιδράσεις του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ για την πολιτική του Υπουργείου σχετικά με τους συμβασιούχους.

Την έντονη αντίδραση του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ προκαλεί η πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο τα τελευταία χρόνια, καθώς δεν φροντίζει να καλύψει τις θέσεις εργασίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στον ΕΛΓΑ με τους απαραίτητους μόνιμους υπαλλήλους, παρά μόνο με συμβασιούχους.
Επειδή πρόκειται για θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αποσκοπεί σε μικροπολιτικά οφέλη με τον εγκλωβισμό, στην ουσία, των συμβασιούχων.
Επειδή σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ, οι συμβασιούχοι θα προβούν σε κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να καλυφθούν οι θέσεις με μόνιμο προσωπικό τόσο στον ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στον ΕΛΓΑ, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες τόσο στον ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στον ΕΛΓΑ

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης