Έντονες διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών για τη ρύθμιση του 30μηνου

Αριθμός πρωτ: 9127
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/6/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Έντονες διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών για τη ρύθμιση του 30μηνου.

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες της Συντονιστικής Επιτροπής των Επιτυχόντων Εκπαιδευτικών των Διαγωνισμών του ΑΣΕΠ για τους διορισμούς εκπαιδευτικών το ερχόμενο σχολικό έτος, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα στον προγραμματισμό του Υπουργείου, περιλαμβάνονται και θέσεις «30-μηνιτών», τη στιγμή που το σύνολο αυτών έχει ήδη διοριστεί.
Η Επιτροπή κάνει λόγο για σκανδαλώδη και εξωφρενική ρύθμιση η οποία αντίκειται στα όσα σχετικά προβλέπει η κείμενη νομοθεσία (Ν. 3255/2004).
Επειδή η κατ’ εξαίρεση ρύθμιση του Ν. 3255/2004 αναφέρεται ρητά σε όσους είχαν μέχρι την 30/6/2004 προϋπηρεσία 30 μηνών και θέτει και για αυτούς χρονικό περιθώριο 3 ετών προκειμένου να απορροφηθούν, χωρίς να μεταβιβάζει θέσεις ούτε να αποκλείει το διορισμό των 30μηνιτών μέσω του πίνακα του 40%,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να μεριμνήσει για την πιστή εφαρμογή της κατά το νόμο ποσόστωσης 60%-40% στους διορισμούς των εκπαιδευτικών, όπως ζητά η Συντονιστική Επιτροπή των Επιτυχόντων Εκπαιδευτικών των Διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, διαψεύδοντας παράλληλα τα παραπάνω δημοσιεύματα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης