Έντονη ανησυχία των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων

Αριθμός πρωτ: 6811
Ημερομηνία κατάθεσης: 16/4/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Έντονη ανησυχία των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων καθώς θεωρούν πως δεν πρόκειται να επαναπροσληφθούν, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας για το αντίθετο.
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των καθαριστριών βασίζουν την ανησυχία τους αυτή στο γεγονός ότι ο φόρτος εργασίας τους τελευταίους μήνες πέφτει στις μονιμοποιημένες καθαρίστριες, οι οποίες αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι και σε τέσσερα σχολεία ταυτόχρονα μετακινούμενες από χωριό σε χωριό, μεθοδεύοντας ουσιαστικά την απόλυση των συμβασιούχων.
Επίσης, όπως καταγγέλλουν τα συνδικαλιστικά όργανα των Εργαζομένων Καθαριστριών, μόλις 5 από τις 250 μόνιμες καθαρίστριες σχολικών κτιρίων έχουν πληρωθεί κανονικά από τον περασμένο Ιανουάριο, λόγω αλλαγής του καθεστώτος μισθοδοσίας, ενώ οι υπόλοιπες αναγκάζονται να λαμβάνουν μικρό μέρος των δεδουλευμένων τους ως προκαταβολή.
Επειδή το Υπουργείο Παιδείας είχε δεσμευθεί για τη μη απόλυση εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων.
Επειδή οι καθαρίστριες είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις προκειμένου αυτά τα δύο μείζονα προβλήματα του κλάδου να επιλυθούν άμεσα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:

1) Αν προτίθεται να προβεί στην έκδοση εγκυκλίου προς τους αρμοδίους προκειμένου να μην απολυθεί καμία εργαζόμενη στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων, όπως είχε δεσμευθεί το Υπουργείο Παιδείας.
2) Αν πρόκειται να δώσει εντολές για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στις μόνιμες καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων, οι οποίες έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης