Έντονη αντίδραση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου για την κατάργηση του καταστήματος της ΔΕΗ στην έδρα του Δήμου Αστερουσίων

Αριθμός πρωτ: 8880
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/10/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Έντονη αντίδραση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου για την κατάργηση του καταστήματος της ΔΕΗ στην έδρα του Δήμου Αστερουσίων.

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου του Δήμου Αστερουσίων, εξαιτίας της πολιτικής των εταιρειών παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας, οι οποίες προχωρούν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε κατάργηση των καταστημάτων τους στην περιοχή.
Όπως τόνιζα ήδη πριν από 10 μήνες, με την 5288/29-1-2008 Ερώτησή μου, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΔΕΗ, η οποία έκλεισε το υποκατάστημά της στην έδρα του Δήμου Αστερουσίων, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής να αναγκάζονται να μετακινούνται σε μακρινές αποστάσεις για τις υποθέσεις τους που έχουν σχέση με την επιχείρηση. Το γεγονός αυτό προξενεί μεγάλη ταλαιπωρία, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Η απάντηση της ΔΕΗ στην Ερώτησή μου ουδόλως ικανοποιεί, καθώς περιορίζεται στο να παραπέμψει τους κατοίκους του Πύργου, για την εξυπηρέτησή τους, στα πλησιέστερα καταστήματα της επιχείρησης, τα οποία βρίσκονται όμως στην έδρα άλλων Δήμων του νομού Ηρακλείου (Αρκαλοχωρίου και Μοιρών).
Επειδή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου καταγγέλλει σε έντονους τόνους την άνιση μεταχείριση των 15 χιλιάδων δημοτών και τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται τον τελευταίο χρόνο, εξαιτίας της κατάργησης του υποκαταστήματος της ΔΕΗ.
Επειδή είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής και να ληφθεί το συντομότερο απόφαση για την επαναλειτουργία του καταστήματος της επιχείρησης στον Πύργο,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να παρέμβει στη διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, προκειμένου να επανεξετάσει την απόφασή της για κατάργηση του καταστήματός της στον Πύργο του Δήμου Αστερουσίων, ώστε να δοθεί λύση στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι χιλιάδες δημότες.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης