Έντονη αντίδραση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου για την κατάργηση του καταστήματος του ΟΤΕ στον Πύργο του Δήμου Αστερουσίων

Αριθμός πρωτ: 8881
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/10/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Έντονη αντίδραση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου για την κατάργηση του καταστήματος του ΟΤΕ στον Πύργο του Δήμου Αστερουσίων.

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου του Δήμου Αστερουσίων, εξαιτίας της πολιτικής των εταιρειών παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας, οι οποίες προχωρούν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε κατάργηση των καταστημάτων τους στην περιοχή.
Το παράδειγμα της ΔΕΗ, που έκλεισε το υποκατάστημά της στην έδρα του Δήμου Αστερουσίων, όπως τόνιζα στην 5288/29-1-2008 Ερώτησή μου, ακολούθησε πρόσφατα και ο ΟΤΕ, παρά τις διαβεβαιώσεις του Οργανισμού ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί.
Οι κάτοικοι του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής είναι πλέον αναγκασμένοι να μετακινούνται σε μακρινές αποστάσεις για την εξυπηρέτησή τους, σε ό,τι αφορά υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, συνδέσεις στο διαδίκτυο, αλλά και ζητήματα ΤΑΠ-ΟΤΕ, όπως για παράδειγμα η εξόφληση ή θεώρηση συνταγών των εν ενεργεία υπαλλήλων και συνταξιούχων ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, κλπ. Το γεγονός αυτό προξενεί μεγάλη ταλαιπωρία, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Επειδή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου καταγγέλλει σε έντονους τόνους την άνιση μεταχείριση των τουλάχιστον 15 χιλιάδων δημοτών, οι οποίοι είναι συνδρομητές σε τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, και την προβληματική εξυπηρέτησή τους στο εξής.
Επειδή είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής και να ληφθεί το συντομότερο απόφαση για την επαναλειτουργία του καταστήματος του Οργανισμού στον Πύργο,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να παρέμβουν στη διοίκηση του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, προκειμένου να επανεξετάσει την απόφασή του για κατάργηση του καταστήματός του στον Πύργο του Δήμου Αστερουσίων, ώστε να δοθεί λύση στην ταλαιπωρία που υφίστανται πλέον οι χιλιάδες δημότες, οι οποίοι είναι συνδρομητές σε υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και διαδικτύου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης