Έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία στους κόλπους της τοπικής αστυνομίας από τις πρόσφατες μεταθέσεις των αξιωματικών

Αριθμός πρωτ: 8241
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/3/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία στους κόλπους της τοπικής αστυνομίας από τις πρόσφατες μεταθέσεις των αξιωματικών.

Την έντονη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό της εκφράζει για ακόμα μια φορά η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης μετά τις πρόσφατες μεταθέσεις κρητικών αξιωματικών του σώματος, εκτός νησιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, γίνεται λόγος για δημιουργία πληθώρας υπηρεσιακών , οικονομικών, κοινωνικών και οικογενειακών προβλημάτων, επειδή εκτός του γεγονότος ότι μετατίθενται εκτός Κρήτης ικανοί αξιωματικοί, ωστόσο δεν είναι άμεση και εύκολη η πρόσβαση σε περίπτωση κάποιου έκτακτου και σοβαρού γεγονότος.

Επειδή τα προβλήματα αστυνόμευσης του Νομού Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα είναι γνωστά και έχουν επισημανθεί έγκαιρα χωρίς ωστόσο να λαμβάνονται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα από την πλευρά της Κυβέρνησης, αλλά το μόνο που γίνεται είναι να επιβεβαιώνονται οι φόβοι για την αποδυνάμωση του σώματος στο νησί.

Επειδή όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης επίκεινται αιτήσεις ακύρωσης των μεταθέσεων, αφού προκειμένου να υπάρχει μια αποτελεσματική διοίκηση απαιτείται να υπάρχει παράλληλα με το υπηρεσιακό και οικογενειακό συμφέρον ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να δικαιωθούν οι αξιωματικοί που θα υποβάλλουν αίτηση ακύρωσης της μετάθεσης τους, αφού οι μεταθέσεις τους εκτός Κρήτης δημιουργούν σωρεία προβλημάτων τόσο στην τοπική αστυνομία όσο και στους ίδιους λόγω της μη άμεσης πρόσβασής τους στο νησί.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ