Ίδρυση σχολείου δεύτερης ευκαιρίας και νυχτερινού γυμνασίου και λυκείου στη Μεσσαρά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27 Ιουνίου 2007

Το αίτημα των κατοίκων της Μεσσαράς για την ίδρυση σχολείου δεύτερης ευκαιρίας και νυχτερινού γυμνασίου και λυκείου στην περιοχή, συζητήθηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή σχετική Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Σοφ. Στρατάκη.

Απαντώντας στην Ερώτηση του κ. Στρατάκη, ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Καλός επικαλέστηκε από τη μια την παρέλευση της προθεσμίας της 31ης Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους για την κατάθεση του σχετικού φακέλου, ενώ από την άλλη ισχυρίστηκε ότι δεν έχει διερευνηθεί επαρκώς η βιωσιμότητα των δύο σχολικών μονάδων που προτείνεται να δημιουργηθούν στη Μεσσαρά.

Αντιδρώντας στην απάντηση του Υφυπουργού, ο κ. Στρατάκης τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται επίκληση τυπικών ζητημάτων, τη στιγμή που τη δημιουργία των δύο σχολικών μονάδων προτείνουν ομόφωνες αποφάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας, του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου Μοιρών. Η βιωσιμότητά τους αποδεικνύεται αναμφίβολα, τόνισε ο Βουλευτής, από το ότι στο ήδη λειτουργούν σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στην Τύλισο, περίπου σαράντα έως σαράντα τρεις αιτήσεις κατ’ έτος δεν ικανοποιούνται απ’ αυτές που υποβάλλονται από την περιοχή της Μεσσαράς. Στην εποχή μας που η γνώση είναι κυρίαρχο ζήτημα, θα πρέπει να δούμε πώς μπορεί να την κατακτήσει το σύνολο του ελληνικού λαού, και μάλιστα αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τη Μεσσαρά που έχει τεράστια δυναμική και μία συγκέντρωση πληθυσμού που υπερβαίνει τις σαράντα χιλιάδες κατοίκους, επεσήμανε ο κ. Στρατάκης.

Ο Υφυπουργός συνηγόρησε στις επισημάνσεις του κ. Στρατάκη, παροτρύνοντας την έγκαιρη υποβολή στοιχείων για τη βιωσιμότητα των δύο αυτών σχολείων, ώστε να εξεταστεί η ίδρυσή τους για το σχολικό έτος 2008-2009.

Από το πολιτικό γραφείο