Ίδρυση ΤΕΙ στη Μεσσαρά

Αριθμός πρωτ: 7456
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Ίδρυση ΤΕΙ στη Μεσσαρά

Την ίδρυση ΤΕΙ στη Μεσσαρά ζητούν οι δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας, Αστερουσίων, Γόρτυνας, Ζαρού, Κόφινα, Μοιρών και Τυμπακίου, γεγονός που όπως επισημαίνουν θα αποτελέσει τη βάση περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής, αφού πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυναμική περιοχή του Νομού Ηρακλείου.
Ωστόσο, η δημιουργία της βαθμολογικής βάσης για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποδείχτηκε ότι κλόνισε τα περιφερειακά ΤΕΙ, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να μείνουν χωρίς φοιτητές, ιδιαίτερα σε τμήματα όπως αυτά της Γεωπονίας.
Επειδή στη συνάντηση των δημάρχων με την πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης, η πρόεδρος επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι τα Τεχνολογικά Ιδρύματα βρίσκονται σε μια μεταβατική φάση, ωστόσο θα είναι στη διάθεσή τους στην προσπάθεια για ανάπτυξη της περιοχής.
Επειδή σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς προσβλέπουν στη λήψη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση, αξιοποίηση και ανάπτυξη των δυνατοτήτων της Μεσσαράς,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

Εάν προτίθεται να εξετάσει την πρόταση των δημάρχων της περιοχής για δημιουργίας ΤΕΙ στη Μεσσαρά στο Νομό Ηρακλείου και σε ποιες άλλες πρωτοβουλίες προτίθεται να προβεί στην περίπτωση που θα απορριφθεί αυτή η πρόταση.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ