Ίδρυση τμήματος Βιολογικών Καλλιεργειών του ΤΕΙ Κρήτης στη Μεσσαρά

Αριθμός πρωτ: 5253
Ημερομηνία κατάθεσης: 7/3/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Ίδρυση τμήματος Βιολογικών Καλλιεργειών του ΤΕΙ Κρήτης στη Μεσσαρά.

Χρόνιο αίτημα και ταυτόχρονα απαίτηση της τοπικής κοινωνίας της Μεσσαράς είναι η ίδρυση και λειτουργία τμήματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή.
Όπως αναφέρουν κάτοικοι αλλά και φορείς της Μεσσαράς, οι οποίοι με υπομνήματά τους έχουν ζητήσει τόσο από το Υπουργείο όσο και από το ΤΕΙ Κρήτης την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματός τους, οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τη λειτουργία ενός τμήματος σχετικού με τις βιολογικές καλλιέργειες (φυτικής και ζωικής κατεύθυνσης), στις οποίες η Μεσσαρά πρωτοπορεί.
Επειδή η περιοχή διαθέτει αφενός τις απαραίτητες εκτάσεις για πρακτική άσκηση αλλά και τους υποψήφιους σπουδαστές για την παραπάνω ειδικότητα και αφετέρου την τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί εδώ και χρόνια στη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς.
Επειδή τμήματα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης λειτουργούν σε όλη την υπόλοιπη Κρήτη εκτός από την περιοχή της Μεσσαράς,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Η κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Μεσσαράς για ίδρυση τμήματος ΤΕΙ, σχετικού με τις βιοκαλλιέργειες που δεν υπάρχει στην Κρήτη ενώ οι καλλιέργειες αυξάνονται, γεγονός που θα συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και θα αποτελέσει κίνητρο για τους νέους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φύγουν για σπουδές σε άλλες περιοχές.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης