Αβεβαιότητα και απαισιοδοξία των ελληνικών νοικοκυριών

Αριθμός πρωτ: 7277
Ημερομηνία κατάθεσης: 6/10/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Αβεβαιότητα και απαισιοδοξία των ελληνικών νοικοκυριών.

Η αβεβαιότητα και η απαισιοδοξία των ελληνικών νοικοκυριών για την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν έχει πλέον παγιωθεί, γεγονός που καταγράφουν όλες οι έρευνες που πραγματοποιούνται για το εν λόγω ζήτημα, αλλά αποδεικνύει και η πραγματικότητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι ιδιαίτερα απογοητευμένη από την πορεία των οικονομικών μεγεθών των νοικοκυριών, αφού το 64,8% δηλώνει ότι μέσα στο τελευταίο 12μηνο η οικονομική τους κατάσταση επιδεινώθηκε.
Επειδή ένα επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο της έρευνας αποτελεί το γεγονός ότι, ένα μεγαλύτερο ποσοστό, της τάξης του 73,4%, θεωρεί ότι μέσα σο επόμενο 12μηνο η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει και αυτό δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για βελτίωση, της ήδη δυσχερούς οικονομικής κατάστασης και των ίδιων.
Επειδή η απαισιοδοξία των ελληνικών νοικοκυριών δεν είναι μια συγκυριακή κατάσταση που συνοδεύεται από τη διεθνή αρνητική οικονομική συγκυρία, αλλά είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των τελευταίων χρόνων, όπως έχω επισημάνει με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα μέτρα.
Επειδή η ανησυχία των νοικοκυριών στο Νομό Ηρακλείου είναι μεγάλη και αυτό γίνεται αντιληπτό στην καθημερινή επαφή με τους πολίτες,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
Ποια συγκεκριμένα μέτρα και πότε, προτίθεται να λάβει προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την οικονομική δυσχέρεια των ελληνικών νοικοκυριών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης