Αγανάκτηση των ιδιοκτητών ταξί στο Ηράκλειο για την υποκλοπή του μεταφορικού τους έργου

Αριθμός πρωτ: 959
Ημερομηνία κατάθεσης: 1/8/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
2) ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Αγανάκτηση των ιδιοκτητών ταξί στο Ηράκλειο για την υποκλοπή του μεταφορικού τους έργου.

Το πρόσφατο επεισόδιο στο Αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, στη διάρκεια του οποίου αντέδρασαν έντονα οι οδηγοί ταξί στη θέα μίνι μπας, το οποίο χρησιμοποιούνταν από ξενοδοχείο για την παραλαβή πελατών και τη μεταφορά σε αυτό από το αεροδρόμιο, πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τους αρμοδίους.
Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί στο Ηράκλειο, η συγκεκριμένη πρακτική έχει σημειώσει σημαντική αύξηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό τουριστικών πακέτων περιλαμβάνεται η διαδρομή με τέτοια αυτοκίνητα από και προς το αεροδρόμιο, και μάλιστα έναντι πολλαπλάσιας αμοιβής από το σύνηθες κόμιστρο των ταξί.
Παρά το ότι, όπως τονίζεται, με έγγραφο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης καθίσταται σαφές ότι το μεταφορικό έργο ανήκει αποκλειστικά σε ταξί και λεωφορεία, οι αυτοκινητιστές κάνουν λόγο για υποκλοπή του μεταφορικού τους έργου.
Επειδή οι αυτοκινητιστές έχουν ζητήσει ακόμη και την παρέμβαση της Εισαγγελίας, διαμαρτυρόμενοι για την παραβίαση των νόμιμων διαδικασιών, που τους στερεί αυξανόμενο μερίδιο των εργασιών τους,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να λάβουν υπόψη τους τις διαμαρτυρίες των οδηγών και ιδιοκτητών ταξί στο Ηράκλειο, προκειμένου να μπει μια τάξη και να μην παρατηρείται το φαινόμενο της υποκλοπής του μεταφορικού έργου που ανήκει κατά το νόμο αποκλειστικά σε ταξί και λεωφορεία.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης