Αγνοούνται οι γεωπόνοι αγροτικής οικονομίας σε προκήρυξη του Υπουργείου Οικονομικών

Αριθμός πρωτ: 3856
Ημερομηνία κατάθεσης: 28/8/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Αγνοούνται οι γεωπόνοι αγροτικής οικονομίας σε προκήρυξη του Υπουργείου Οικονομικών

Με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων (ΠΟΣΓ) διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό των γεωπόνων αγροτικής οικονομίας από την επικείμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψη 971 εφοριακών και τελωνειακών στο υπουργείο Οικονομικών.
Όπως αναφέρει οι τελευταίες εξελίξεις στο επίπεδο της διακίνησης αγροτικών προϊόντων καθώς και η σημαντική συμβολή της αγροτικής παραγωγής στο ΑΕΠ της χώρας, διαμορφώνουν την ανάγκη για στελέχωση των υπηρεσιών του Υπουργείου με γεωπόνους ειδικότητας αγροτικής οικονομίας τόσο σε Κεντρικό όσο και Περιφερειακό επίπεδο.
Επειδή οι Γεωπόνοι Αγροτικής Οικονομίας με το υψηλό επίπεδο σπουδών τους μπορούν να συμβάλουν τα μέγιστα στο δύσκολο έργο της παροχής και του ελέγχου ασφαλών και οικονομικών τροφίμων στην ελληνική κοινωνία καθώς και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Επειδή στα πλαίσια της ισονομίας, ισοπολιτείας και δίκαιων ευκαιριών για όλους τους Έλληνες πολίτες είναι απαραίτητο να μην υπάρχουν αποκλεισμοί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εαν προτίθεται να διευρύνει την επικείμενη προκήρυξη του Υπουργείου για εφοριακούς και τελωνειακούς και να συμπεριλάβει στους υποψηφίους υπαλλήλους και τους γεωπόνους Αγροτικής Οικονομίας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης