Αγώνας ΠΑΣ Γιάννενα-ΟΦΗ

Αριθμός πρωτ: 8948
Ημερομηνία κατάθεσης: 12/1/2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Αγώνας ΠΑΣ Γιάννενα-ΟΦΗ.

Ο πρόσφατος αγώνας της Β’ Εθνικής ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννενα και τον ΟΦΗ και η εξέλιξη που είχε, με αποκορύφωμα την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο ενός οπαδού της ομάδας των Ιωαννίνων ο οποίος όχι μόνο απείλησε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ αλλά τον χτύπησε κιόλας, αποτέλεσε μία ακόμα «ντροπή» για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όλος ο φίλαθλος κόσμος παρακολούθησε με αγανάκτηση τα όσα, πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, διαδραματίστηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αγώνας διήρκησε τελικά πάνω από 3 ώρες, αφού διεκόπη αρκετές φορές, ενώ παρά την υφιστάμενη τιμωρία της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννενα, βρίσκονταν κανονικά φίλαθλοι μέσα στο γήπεδο και, όπως αποδείχτηκε τελικά, και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν τα διαλαμβανόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου και, όπως αναγνωρίζει όλος ο φίλαθλος κόσμος, το συγκεκριμένο παιχνίδι θα έπρεπε να διακοπεί τελικά, ύστερα από τα σοβαρά επεισόδια που συνέβησαν, πράγμα που προβλέπεται στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) για την αποτροπή της συνέχισης φαινομένων βίας και στη συγκεκριμένη περίπτωση για την προστασία των παικτών του ΟΦΗ.
Μάλιστα, η αστυνομία ήδη συνέλαβε δύο υπαλλήλους security για υπόθαλψη του δράστη της επίθεσης στον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ, ενώ ο ίδιος ο δράστης έχει αναγνωριστεί και αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.
Επειδή, ο ΟΦΗ έχει επανειλημμένως αδικηθεί από σοβαρά λάθη της διαιτησίας.
Επειδή, τόσο η κοινή γνώμη, ο φίλαθλος κόσμος αλλά και οι παράγοντες του ΟΦΗ απαιτούν την αποκατάσταση της ισονομίας μεταξύ των ομάδων αλλά και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος και ζητούν ταυτόχρονα και την συμπαράσταση της Πολιτείας η οποία οφείλει να την παρέχει.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός
Αν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση τόσο της χαμένης αξιοπιστίας των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου όσο και της επικρατούσας αίσθησης περί μη ισοτιμίας και ισονομίας ορισμένων ομάδων σε αυτά, ανάμεσα στις οποίες είναι και ο ΟΦΗ, πράγμα που δημιουργεί μεγάλη αγανάκτηση στους πολυπληθείς φιλάθλους του.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ