Αδιαφάνεια στην επιλογή των Προϊσταμένων και των Διευθυντών Εκπαίδευσης

Αριθμός πρωτ: 904
Ημερομηνία κατάθεσης: 18/10/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ : Αδιαφάνεια στην επιλογή των Προϊσταμένων και των Διευθυντών Εκπαίδευσης .

Έντονα διαμαρτύρεται η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών ΠΕ για την αδιαφανή επιλογή των Προϊσταμένων και των Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για προδήλως παράνομη και καταχρηστική διαδικασία επιλογής, καθώς το σύνολο σχεδόν των θέσεων Διευθυντών και Προϊσταμένων καταλήφθηκαν από στελέχη της Κυβερνητικής Παράταξης. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι από τους 58 Διευθυντές Εκπαίδευσης μόνο οι 5 δεν πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και από τους 158 Προϊστάμενους Γραφείων περίπου οι 25.
Επειδή και παλαιότερα έχω επισημάνει την έντονη κριτική που ασκούν οι εκπαιδευτικοί για τον τρόπο επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης, ο οποίος υποτιμά τη νοημοσύνη όλων και πλήττει τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Επειδή η η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών ΠΕ χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα της διαδικασίας επιλογής μεθοδευμένο προϊόν του παραλογισμού και της ευνοιοκρατίας.
Επειδή η ΠΑΣΚ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να σταθούν απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές, να αντισταθούν στα νοσηρά εκείνα φαινόμενα που συμβαίνουν στο χώρο της εκπαίδευσης και να προασπίσουν αποτελεσματικά τα συμφέροντα της Δημόσιας Παιδείας και των λειτουργών της,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να αποσύρει το σχετικό νόμο επιλογής των στελεχών της Εκπαίδευσης, αφού αφενός ως διαδικασία δεν παρέχει κανένα εχέγγυο και καμία διαφάνεια και αφετέρου δεν επιτυγχάνει την ουσιαστική αξιολόγηση των ικανοτήτων των συμμετεχόντων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ