Αδιαφορία της πολιτείας και παραιτήσεις των γιατρών που υπηρετούν στα πλοία

Αριθμός πρωτ: 8483
Ημερομηνία κατάθεσης: 25/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
2) ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Αδιαφορία της πολιτείας και παραιτήσεις των γιατρών που υπηρετούν στα πλοία

Με την 4479/16-2-07 Ερώτησή μου είχα επισημάνει πως η πολυδιαφημισμένη ρύθμιση της Κυβέρνησης για την τοποθέτηση γιατρών σε πλοία που εκτελούν δρομολόγια θαλάσσιων ενδομεταφορών, δεν σχεδιάστηκε με την απαιτούμενη σοβαρότητα, καθώς παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των γιατρών, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα, μεταξύ των οποίων ο ανύπαρκτος στις περισσότερες των περιπτώσεων εξοπλισμός, καθώς και η μη αποζημίωσή τους για υπερωριακή, νυχτερινή και εκτός έδρας απασχόληση.
Επειδή οι γιατροί διαμαρτύρονται έντονα για τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, καθώς δεν τους χορηγείται ούτε μία ημέρα ανάπαυσης.
Επειδή στην απάντηση της ως άνω Ερώτησης είχατε δεσμευθεί να εξετάσετε τη σύσταση επιπλέον θέσεων γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου που θα διατίθενται σε πλοία, εντούτοις μέχρι σήμερα το Υπουργείο δεν έχει προβεί καν στην προκήρυξη των θέσεων όσων γιατρών έχουν ήδη παραιτηθεί,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ

Οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Εάν προτίθενται να παρέμβουν, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των γιατρών που υπηρετούν στα πλοία και να μην εξαναγκάζονται σε παραιτήσεις.
2) Πότε πρόκειται να προβούν στην προκήρυξη των απαιτούμενων θέσεων βάσει των υφιστάμενων αναγκών, οι οποίες ως γνωστόν αυξάνονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)