Αδικαιολόγητη καθυστέρηση απόδοσης της Β’ δόσης στους ενταχθέντες στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Αριθμός πρωτ: 9160
Ημερομηνία κατάθεσης: 31/10/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση απόδοσης της Β’ δόσης στους ενταχθέντες στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών.

Αν και έχουν παρέλθει τρεις και πλέον μήνες από την ημέρα που κατέθεσα την τελευταία σχετική ερώτηση και συγκεκριμένα την 2154/22-7-08, ουδεμία απάντηση υπάρχει, ούτε οι νέοι αγρότες έχουν πληρωθεί.
Οι νέοι αγρότες στο νομό ηρακλείου που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα των νέων αγροτών και έχουν εισπράξει την πρώτη δόση ήδη από το 2002, δεν έχουν λάβει ακόμη τη δεύτερη δόση της δικαιούμενης επιδότησης.
Επειδή οι νέοι αγρότες αγωνιούν για την τύχη της επιδότησης που δικαιούνται καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με την πρωτοφανή κρίση που μαστίζει τον αγροτικό τομέα και έχουν ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα.
Επειδή οι χρονοβόρες διαδικασίες και η αδιαφορία της πολιτείας οδηγεί πολλούς εξ αυτών να εγκαταλείψουν τα σχετικά προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ στα οποία είχαν ενταχθεί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Εάν προτίθεται να καταβάλει άμεσα την Β’ δόση στο σύνολο των αγροτών του νομού Ηρακλείου που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, οι οποίοι από το 2002, οπότε και έλαβαν την πρώτη δόση, δεν έχουν λάβει την υπόλοιπη ενίσχυση που δικαιούνται.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης