Αδυναμία πληρωμής των συντάξεων τα Χριστούγεννα από τον Ο.Α.Ε.Ε.

Αριθμός πρωτ: 1752
Ημερομηνία κατάθεσης: 9/11/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Αδυναμία πληρωμής των συντάξεων τα Χριστούγεννα από τον Ο.Α.Ε.Ε.

Την αδυναμία πληρωμής των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών καταγγέλλει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Ελλάδος.
Σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ, χιλιάδες συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ, του ΤΣΑ και του ΤΑΕ κινδυνεύουν να μη λάβουν συντάξεις και δώρο Χριστουγέννων από τον Οργανισμό, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης.
Επειδή η ΓΣΕΒΕΕ είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ο.Α.Ε.Ε., μείζον ζήτημα το οποίο είχα θέσει και με την 185/1-10-07 Ερώτησή μου.
Επειδή η Κυβέρνηση επιβάλλεται να αποδώσει στον Ο.Α.Ε.Ε. τα οφειλόμενα προκειμένου να μην εκποιηθεί εκ νέου, βιαστικά και επικίνδυνα μέρος των αποθεματικών του Ταμείου.
Επειδή η ΓΣΕΒΕΕ αρνείται να συνεχίσει κάθε συζήτηση για τα υπόλοιπα προβλήματα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, αν δεν υπάρξει δέσμευση για κρατική χρηματοδότηση του Ο.Α.Ε.Ε.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να αποδώσει άμεσα τα οφειλόμενα στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, καθώς και αν προτίθεται να χρηματοδοτεί, ως οφείλει, το Ταμείο, προκειμένου να μην εκποιούνται βιαστικά και επικίνδυνα κάθε μήνα τα αποθεματικά του για την πληρωμή των συντάξεων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ