Αδυναμία της Αγροφυλακής να επιλύσει τα προβλήματα της υπαίθρου

Αριθμός πρωτ: 2768
Ημερομηνία κατάθεσης: 30/7/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Αδυναμία της Αγροφυλακής να επιλύσει τα προβλήματα της υπαίθρου.

Τραγελαφική είναι η εικόνα του σώματος της Αγροφυλακής, η οποία, ένα χρόνο μετά την ίδρυσή της, αδυνατεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά όπως παρουσιάζεται σε δημοσίευμα του αθηναϊκού Τύπου.
Η υπηρεσία δεν διαθέτει ακόμη κτίρια, αυτοκίνητα, αλλά και ούτε τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές, προκειμένου οι αγροφύλακες να μπορούν να εκτελέσουν επαρκώς τα καθήκοντά τους.
Με τα προβλήματα που επισημαίνονται αλλά και την αναποτελεσματικότητα που παρατηρείται, έχει πλέον αποδειχθεί στην πράξη ότι κανέναν στόχο, πλην του κομματισμού της Ν.Δ., δεν εξυπηρέτησε η εκ νέου ίδρυση της Αγροφυλακής. Ούτε ένα από τα υπάρχοντα προβλήματα δεν λύθηκε, αλλά αντίθετα τα κρούσματα παραβατικότητας και αλλοιώσεων του φυσικού περιβάλλοντος έχουν πολλαπλασιαστεί.
Μετά απ’ όλα αυτά, δικαιώνεται η άποψη ότι οι αρμοδιότητες αυτές έπρεπε να αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία θα μπορούσε με λιγότερο κόστος να παρέμβει πιο αποτελεσματικά, προς όφελος του αγροτικού τομέα και του περιβάλλοντος.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να αναθεωρήσουν την άποψή τους μετά τη μονιμοποίηση των προσληφθέντων ρουσφετολογικά, εφόσον ήδη δεν συνταξιοδοτήθηκαν, και σε αντίθετη περίπτωση σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για να λυθούν τα προβλήματα της υπαίθρου που έχουν πολλαπλασιαστεί, αλλά και όσα δημιουργήθηκαν στους ίδιους τους αγροφύλακες.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης