Αθρόες «ελληνοποιήσεις» νωπών πουλερικών

Αριθμός πρωτ: 9604
Ημερομηνία κατάθεσης: 21/6/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
2) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Αθρόες «ελληνοποιήσεις» νωπών πουλερικών.

Έντονη είναι η ανησυχία τόσο των φορέων του κλάδου όσο και των καταναλωτών και στην Κρήτη για τις αθρόες «ελληνοποιήσεις» νωπών πουλερικών από την Βουλγαρία, με αφορμή τον εντοπισμό παράνομου φορτίου με αλλοιωμένα κοτόπουλα στα σύνορα.
Σύμφωνα με στοιχεία των επαγγελματιών πτηνοτρόφων, μόνο το 20% των αναγκών της σε κοτόπουλο καλύπτει η Κρήτη, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό εξαρτάται από τα βιομηχανοποιημένα και τα εισαγόμενα κοτόπουλα. Ωστόσο, πολύ πιθανό θεωρούν το ενδεχόμενο να έχουν φτάσει και στην Κρήτη ελληνοποιημένα κοτόπουλα, με παραποιημένες ενδείξεις.
Επειδή οι πτηνοτρόφοι εφιστούν την προσοχή του καταναλωτικού κοινού καθώς στη Βουλγαρία η εκτροφή πουλερικών είναι ανεξέλεγκτη.
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω επισημάνει την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου για τις αυξημένες ανάγκες ελέγχου λόγω της ασυδοσίας που επικρατεί στην αγορά,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να ενισχύσουν άμεσα την κτηνιατρική υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου για την αντιμετώπιση των εισαγωγών «ελληνοποιημένων» νωπών πουλερικών στις αγορές του Νομού Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης