Αιτήματα Ενιαίου Συλλόγου Υποχρεωτικά Μεταταγμένων Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 407
Ημερομηνία κατάθεσης: 5/10/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Αιτήματα Ενιαίου Συλλόγου Υποχρεωτικά Μεταταγμένων Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.

Την ύπαρξη ενιαίου, δίκαιου μισθολογίου για όλες τις βαθμίδες και τις ειδικότητες που υπηρετούν στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, χωρίς την ύπαρξη εξισορροπητικών αλλά στην ουσία διασπαστικών παροχολογικών επιδομάτων, υποστηρίζει ο Ενιαίος Σύλλογος Υποχρεωτικά Μεταταγμένων Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Α.Η.
Όπως υποστηρίζουν, οι εργαζόμενοι στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις εξακολουθούν να είναι από τους πλέον χαμηλόμισθους του Ελληνικού Δημοσίου, αφού οι αποδοχές τους παραμένουν καθηλωμένες και αναπροσαρμόζονται μόνο με τις ετήσιες αυξήσεις που παρέχει η Κυβέρνηση, χωρίς να καλύπτονται οι απώλειες του πληθωρισμού.
Ο Σύλλογος κάνει λόγο για άδικη διαφορετική οικονομική αντιμετώπιση των ημερήσιων εκτός έδρας αποζημιώσεων του κλάδου τους, σε σύγκριση με άλλους κλάδους, οι οποίες θα έπρεπε να ήταν κοινές για όλο το Δημόσιο Τομέα.
Επίσης τίθεται το θέμα χρησιμοποίησης των Ι.Χ. αυτοκινήτων των υπαλλήλων για υπηρεσιακούς λόγους, που σύμφωνα με το Σύλλογο, πρέπει να γίνεται με καλύτερους οικονομικούς όρους, προβλέποντας παράλληλα την κάλυψη τυχόν ζημιών ή τραυματισμών, τα οποία ενδέχεται να προκληθούν από τροχαίο ατύχημα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Αν προτίθενται να προβούν στην αύξηση του ποσού του επιδόματος ειδικών συνθηκών, πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις (ΟΣΥΝΑΕ).
2) Αν προτίθενται να ενισχύσουν οικονομικά τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις για την κάλυψη των δαπανών που προκύπτουν από την αύξηση των ημερήσιων εκτός έδρας αποζημιώσεων των υπαλλήλων.
3) Αν προτίθενται να αντιμετωπίσουν θετικά και να υποστηρίξουν οικονομικά τις υποχρεώσεις των Ν.Α., οι οποίες εκπορεύονται από το νόμο και αφορούν κάλυψη των εργασιακών σχέσεων και βελτίωση των συνθηκών εργασίας (π.χ. θέματα υγιεινής και ασφάλειας, βρεφονηπιακοί σταθμοί, στέγαση υπηρεσιών κ.α.).

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ