Αιτήματα εργαζομένων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Αριθμός πρωτ: 12961
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/5/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Αιτήματα εργαζομένων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σε κινητοποιήσεις προέβησαν οι εργαζόμενοι της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων όλων των Υγειονομικών Περιφερειών της Ελλάδας.
Οι υπάλληλοι της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας διαμαρτύρονται για την πρόταση κατάργησης της σχετικής διάταξης προσφάτως ψηφισθέντος σχεδίου νόμου, που προβλέπει την καταβολή επιδόματος ειδικής απασχόλησης στους εργαζόμενους των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, με σκοπό την εξομάλυνση των υφιστάμενων μισθολογικών διαφορών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία, όσο και στα Νοσοκομείων και τους λοιπούς φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση απόσυρση του σχετικού άρθρου που καταργεί την παράγραφο 1 του άρθρου 13 του Ν. 3627/2007 (ΦΕΚ Α΄/292) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Επειδή οι εργαζόμενοι κατηγορούν την Κυβέρνηση για εμπαιγμό,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να κάνουν δεκτό το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΥΠΕ Κρήτης, αλλά και όλων των Υγειονομικών Περιφερειών της Ελλάδας, και να προβούν στην άμεση απόσυρση του σχετικού άρθρου που καταργεί την παράγραφο 1 του άρθρου 13 του Ν. 3627/2007 (ΦΕΚ Α΄/292), στερώντας τους το επίδομα ειδικής απασχόλησης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης