Αιτήματα ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων

Αριθμός πρωτ: 600
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/6/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Αιτήματα ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων.

Με την 14478/16-2-09 Ερώτησή μου είχα επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, καθώς ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να πληγεί σοβαρά και ο τουριστικός κλάδος της χώρας, ως επακόλουθο της οικονομικής κρίσης που υπάρχει.
Ιδιαίτερα στην Κρήτη, η συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου είναι δεδομένη, με συνέπεια να πλήττονται άμεσα και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων.
Όπως επισημαίνουν σε πρόσφατη επιστολή τους οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ), υπάρχει αδράνεια και κατά συνέπεια απαξίωση από την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο κλάδο, σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.
Επειδή στην απάντηση του Υπουργείου στην 14478/16-2-09 Ερώτησή μου αναφέρονται μόνο γενικόλογα μέτρα, τα οποία όμως στην πράξη δεν εφαρμόζονται, γεγονός που οδηγεί τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων σε απόγνωση.
Επειδή προκειμένου να διασωθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου, οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων απαιτούν της εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, όπως την άμεση καταβολή στους δικαιούχους-ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων των εγκεκριμένων επιδοτήσεων, οι οποίες δεν έχουν καταβληθεί τα τελευταία δυο χρόνια, τη μεταφορά του leasing των Τουριστικών Λεωφορείων για δυο χρόνια με την εγγύηση του Δημοσίου και την επιδότηση επιτοκίου, καθώς και την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων, μέσω του ΤΕΜΠΜΕ.
Επειδή η αδιαφορία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση είναι χαρακτηριστική καθώς δεν έχω λάβει καμιά απάντηση στην 16933/30-3-09 Ερώτησή μου για το σοβαρό αυτό ζήτημα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί σχετικά με τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ), για άμεση καταβολή των εγκεκριμένων επιδοτήσεων, τη μεταφορά του leasing των Τουριστικών Λεωφορείων για δυο χρόνια και την ενίσχυση της ρευστότητας τους , μέσω του ΤΕΜΠΜΕ.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ