Αιτήματα προέδρων των ΑΤΕΙ όλης της χώρας

Αριθμός πρωτ: 16282
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/3/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Θέμα: Αιτήματα προέδρων των ΑΤΕΙ όλης της χώρας.

Με την πρόσφατη Ερώτησή μου 15679/6-3-09, είχα επισημάνει ότι σταδιακά, όλο και περισσότερο οξύνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΑΤΕΙ Κρήτης, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του, λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησής του τα τελευταία χρόνια από την Κυβέρνηση.
Ωστόσο στην πρόσφατη Σύνοδο όλων των προέδρων των ΑΤΕΙ, επισημάνθηκε, για ακόμα μια φορά η ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης, περισσότερων προσλήψεων αλλά και μεγαλύτερης ευελιξίας στα μεταπτυχιακά προγράμματα.
Επειδή , επιπλέον στο ΑΤΕΙ Ηρακλείου, ουσιαστικά θέματα, όπως το κτιριακό και των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν από τα πενιχρά κονδύλια που χορηγούνται στο Ίδρυμα, αφού έχουν αυξηθεί επιπλέον οι υποχρεώσεις τα τελευταία χρόνια καθώς έληξε για δυο Τμήματα του Ιδρύματος το πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ και πλέον η λειτουργιά τους χρηματοδοτείται από το ΑΤΕΙ, ενώ πρόκειται να ανοίξει και νέο Τμήμα στον Άγιο Νικόλαο.
Επειδή όλα αυτά τα προβλήματα ενδέχεται να πυροδοτήσουν περαιτέρω αντιδράσεις στη φοιτητική κοινότητα,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να χρηματοδοτήσουν το ΑΤΕΙ Κρήτης με τα αναγκαία κονδύλια προκειμένου να μην υπάρξουν περικοπές ωρομίσθιων καθηγητών και να γίνεται απρόσκοπτη λειτουργία όλων των Τμημάτων του Ιδρύματος, καθώς και να λυθούν όλα τα εκκρεμή θέματα με το κτιριακό του ΑΤΕΙ.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης