Ακατάλληλο το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι στο Δήμο Γουβών

Αριθμός πρωτ: 3098
Ημερομηνία κατάθεσης: 6/8/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Ακατάλληλο το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι στο Δήμο Γουβών.

Μεγάλα προβλήματα, λόγω παλαιότητας, αντιμετωπίζει το δημοτικό σχολείο στη περιοχή Κοκκίνι Χάνι του Δήμου Γουβών, σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου (ΠΑΤΡΙΣ, 1/8/09) το ένα από τα τρία κτίρια του σχολείου είναι πενήντα και πλέον χρονών και ακατάλληλο για χρήση, σύμφωνα και με τις τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.
Επίσης, σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, η πρόσβαση στο σχολείο γίνεται μέσω επικίνδυνου οδικού δικτύου θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.
Επειδή, η κακή κατάσταση του σχολείου δεν επιτρέπει την ασφαλή χρησιμοποίησή του από τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά που σύντομα ξεκινά.
Επειδή, η περιοχή του Κοκκίνη Χάνι είναι μια ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη οικιστικά περιοχή, μόλις 12 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου, και οι ανάγκες της σε υποδομές, όπως αυτή ενός ασφαλούς σχολείου, κρίνονται απαραίτητες.
Επειδή, οι πιστώσεις προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν επαρκούν για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ.Υπουργοί:
Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για την οριστική επίλυση του προβλήματος στέγασης του Δημοτικού Σχολείου στο Κοκκίνη Χάνι του Δήμου Γουβών αλλά και της πρόσβασης σε αυτό, προκειμένου οι μαθητές να μπορούν με ασφάλεια να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης