Ακαταλληλότητα κτηρίου του Κέντρου Υγείας Μοιρών

Αριθμός πρωτ: 5410
Ημερομηνία κατάθεσης: 16/9/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Ακαταλληλότητα κτηρίου του Κέντρου Υγείας Μοιρών.

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το θέμα της στατικότητας του παλιού κτηρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Μοιρών, καθώς μετά από εντολή της Νομαρχίας εκκενώθηκε λόγω ακαταλληλότητας στέγασης του προσωπικού.
Η ύπαρξη ρωγμών, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι γνωστή από καιρό, ωστόσο καμία ενέργεια δεν έχει γίνει προς επίλυση του προβλήματος.
Οι εργαζόμενοι, ακόμη, κάνουν λόγο για έλλειψη βοηθητικών χώρων, τουαλετών, αίθουσας ανάπαυσης, αποδυτηρίων και είναι ανάστατοι μετά και την απόφαση εκκένωσης του κτηρίου.
Μάλιστα, τα επείγοντα περιστατικά στεγάζονται στο υπόγειο σε μία αίθουσα που προοριζόταν για διασκέψεις, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να χρειάζεται να περνούν από διαδρόμους, σκάλες και ασανσέρ, χωρίς να έχουν δηλαδή άμεση πρόσβαση στην αίθουσα.
Επειδή οι συνθήκες εργασίας στο ΚΥ Μοιρών είναι τριτοκοσμικές και η συστέγασή του με το ΕΚΑΒ Μοιρών δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου είτε να επισκευαστούν οι ρωγμές στο παλιό κτήριο του ΚΥ Μοιρών ώστε αυτό να είναι κατάλληλο, είτε να βρεθεί άλλη πρόσφορη λύση στο πρόβλημα στέγασής του, σε άλλο άνετο και λειτουργικό χώρο, προκειμένου και οι ασθενείς να μπορούν να δέχονται την κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη αλλά και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν κάτω από «ανθρώπινες» συνθήκες εργασίας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης