Αλιευτικό καταφύγιο Άρβης

Αριθμός πρωτ: 9814
Ημερομηνία κατάθεσης: 7/4/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ: Αλιευτικό καταφύγιο Άρβης.

Μετά την πρόσφατη απόφαση να υπαχθούν τα αλιευτικά καταφύγια του Νομού στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου τα πράγματα έχουν χειροτερέψει σε ό,τι αφορά το αλιευτικό καταφύγιο Άρβης.
Εκτός από την προσάμμωση που αποτελεί ένα διαρκές πρόβλημα για όλα τα καταφύγια της νότιας Κρήτης εξαιτίας ανεπαρκών μελετών, το αλιευτικό καταφύγιο της Άρβης έχει εγκαταλειφθεί εντελώς, υποβαθμίζοντας το περιβάλλον και τον οικισμό της Άρβης.
Οι χώροι πρόσβασής του έχουν καταληφθεί από αλλοδαπούς, αξιοποιούμενοι για όλες τις χρήσεις, εμποδίζοντας πολλές φορές ακόμη και τους χρήστες να προσεγγίσουν.
Τα εγκαταλελειμμένα σκουπίδια και η ρύπανση υποβαθμίζουν το περιβάλλον και όλη αυτή η κατάσταση συμβάλλει στην υποβάθμιση του οικισμού που αποτελεί έναν από τους πνεύμονες πολλαπλών παραγωγικών δραστηριοτήτων της περιοχής.
Οι κάτοικοι ανήμποροι να παρέμβουν αγανακτούν γι’ αυτή την αρνητική εξέλιξη γιατί αντί να αναβαθμίζεται η περιοχή τους από την ύπαρξη του αλιευτικού καταφυγίου υποβαθμίζεται εξαιτίας της αδιαφορίας της πολιτείας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να δώσει τις αναγκαίες κατευθύνσεις και εντολές στη διορισμένη Διοίκηση η οποία έχει την ευθύνη και από την οποία καταργήθηκε ο εκπρόσωπος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, ώστε να παρέμβει ουσιαστικά για την επίλυση των πολλών προβλημάτων που παρατηρούνται και οξύνθηκαν μετά την ανάληψη και επίσημα της ευθύνης από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ