Αλλαγή του συστήματος κρίσεων και προαγωγών στην Ελληνική Αστυνομία

Αριθμός πρωτ: 7715
Ημερομηνία κατάθεσης: 3/3/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Αλλαγή του συστήματος κρίσεων και προαγωγών στην Ελληνική Αστυνομία.

Με αφορμή τις πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου με ανακοίνωσή της κάνει λόγο, για μια ακόμη φορά, για την πρόταση για επιλογή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ από αρμόδια επιτροπή της Βουλής .
Επειδή όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, η κορυφαία αυτή διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς και των ικανοτήτων της διοίκησης της ΕΛ.ΑΣ δεν μπορεί να γίνεται με ένα παρωχημένο σύστημα.
Επειδή σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συνδικαλιστικό κίνημα έχει καταθέσει από το 14ο Συνέδριο του σώματος το 2003, την πρόταση για την εξέλιξη, την ανάδειξη και την επιλογή των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. σε συνδυασμό με την μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος των Αστυνομικών Σχολών, ενώ θεωρεί μονόδρομο τη θεσμική κατοχύρωση μιας διαδικασίας ακρόασης και επιλογής του Αρχηγού του Σώματος από αρμόδια επιτροπή της Βουλής,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να κάνει δεκτή και να θεσμοθετήσει την πρόταση του αστυνομικού σώματος για αξιολόγηση και επιλογή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας από αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ